De werkelijkheid is anders. Heel eerlijk? Ik heb er niet zoveel aanleg voor. Voor lekker koken. Oneerlijk, als je bedenkt hoeveel ik van lekker eten houd, kookboeken en foodblogs. Ik kook best oké en de kinderen willen geen andere dan mijn zelfgemaakte pesto. Maar ik denk dat ik bij vier lekkere gerechten blijf steken. En probeer ik iets nieuws, dan is het nonchalant in de pan flikkeren bij mij meestal één vinger op het kookboek om maar geen stap over te slaan. En dan nog slaag ik erin te veel of te weinig te koken, een ingrediënt te vergeten of gewoon een zo-zo-gerecht op tafel te zetten.
Vanavond. Op het menu stonden vegetarische burgers, gevonden op de fijne blog uitpaulineskeuken.nl. Ik hakte en sneed, kneedde de burgers en maakte de broodjes net zo fotogeniek als op de blog. De gesmolten kaas glom ons tegemoet. Maar na de eerste enthousiaste hap, moesten we het allemaal bekennen. Zo-zo. De kinderen en ik kregen eigenlijk vooral heel veel trek in een echte hamburger. En manlief, al jaren vegetariër, verontschuldigde zich door te zeggen dat hij falafel ook al nooit lekker had gevonden. Na deze kleffe hap, werden mijn tosti's met kaas met gejuich ontvangen. Dat dan weer wel. Maar een culinair hoogstandje kun je dat toch niet noemen. Hetzelfde verging het mijn gezonde bananenbrood (alleen lekker met dik boter en suiker erop), indiase curry (te pittig of niet pittig genoeg), aziatische soep (best lekker hoor, gewoon, volgens oudste) en zelfgemaakte sushi (ach). Allemaal zo-zo. Had ik al gezegd dat het niet eerlijk is? Manlief daarentegen kan enorm goed koken. Maar het interesseert hem niet echt (hoe cynisch!). Maar na de hamburgers van vandaag beseffen we allebei dat het ook anders kan. Dus ik blijf me verdiepen in kookboeken, foodblogs en alles wat biologisch, ambachtelijk, eerlijk en puur is. En hij flikkert het vervolgens nonchalant in de pan. Met behulp van oudste, die het talent van haar vader heeft.
En ik. Ik word een eaty. Want niemand kan zo genieten van lekker eten als ik. Ik mmmm en ik aaaa en ik draag elke goede kok op handen. En misschien begin ik wel een blog. Eentje met een live webcam, want in Zuid-Korea schijn je enorm veel geld te verdienen door voor de camera met smaak te eten.
Meok-Bang: eten voor de webcam
Geen opmerkingen:
Een reactie posten